Friday, July 22, 2011

~AKTIVITI CUTI-CUTI 3 BULAN~



ASSALAMUALAIKUM....=)

CUTI

  1. hari kelepasan, libur
    Ayat: 31 Ogos ialah cuti am bagi seluruh penduduk Malaysia;
  2. masa yang dibenarkan untuk tidak bekerja (untuk berehat, dirawat kerana sakit, dan lain-lain), libur
  3. cuti am hari kelepasan umum untuk seluruh negara (seperti hari raya, hari keputeraan Nabi Muhammad s.a.w, dan lain-lain)
    cuti sakit cuti yang diberikan oleh doktor kerana seseorang itu didapati sakit dan tidak boleh bekerja
  4. bercuti tidak bekerja kerana hari cuti (am dan lain-lain), berlibur
  5. tidak bekerja beberapa hari atau lama (kerana sakit, hendak berehat, dan lain-lain), berlibur
[kopipes ---> KAMUS-KAMUS ]

Taw da definisi cuti???oyeeeahhhh....Ilmiah sikit okey...:) tak payah taw maksud pown sume org da taw kan...
CUTI....sangat disukai,digemari sekalian makhLuk kan..kan...kan??? :)

Entry kali ni aku tak mau taip banyak2 .....pemalaSSS!! HEHEHEHE ..juz mau share beberapa GAMBAR dengan korang sume...
Mau share **koJe-Koje** yang aku wat Time cuti ni..sementara nk continue DEGREE TU... 

oRait...moh Kite tengok2.....

[AIS KRIM GORENG ]

[FELT HP CASE D-1ST]

[LEB & BULAN KEYCHAIN]

[PEN DRIVE CASE COMOT]

[SULAM-WAT KAIN SAPRA<BTOL KE EJA TAH]

[BUNGE BODO2 JEW]

[SAYA BUDAK BARU BELAJAR]

[SOMTAM-MISH THAI]

ADE LAGI YANG AKAN MENYUSUL.....tunggu ek...My vacation with mY LuvLy FamilY
*ok..setakat ni jew dapat aku share ngan korang sume....suda2!! tata sume...:)






Tuesday, July 12, 2011

ROTI CICAH SUSU.....^_^

elLo.....=)
Roti Cicah Susu????ape tu??Ade sape2 penah Makan n Minum??
Sape yg tak pernah tu...boley la try...sodap..wat bekfez pagi2...roti cicah ngn susu panas...
cedapp...ce try....ce try....ce try...hehe

MerePek la Kau Ni MiejaHH!!
Actually,Ni Tajuk Novel Yang baRu jew aku abis Bace...
bukan Tebal Cangat pown..tp makan Mase 4 hari ru bis untuk 1 buah NOveL...
Tak penaH kot aku bace novel mcmni punye lame....aisshh sumThing Wrong la kau ni miejah..

Novel ni..
di Karang Oleh(Dikarang ek??)----> LIZA NUR terbitan BUKU PRIMA
Novel Yang cgt menarik Untuk Di Baca...=) 
 NaK Taw sinopsis.....ley Link kt cni...;)
bace taw..cgt bez ok...hehe

*****ROTI CICAH SUSU*****

"KAU IBARAT ROTI,
AKU UMPAMA SUSU,
BIARPUN ADUNAN KITA BERBEZA,
TETAPI TETAP SERASI BERSAMA"

suda ek sayanG......Tata Sume...^_^