Tuesday, August 2, 2011

ROKOK- Kan da ckap jgn merokok,,degil kn KOrang ni!!!! TamPar Nak??


Assalamualaikum...:)

Ello sume...amacam Pose untuk hari ke- 3 ni???byk ok dr x ok tak??
1st of all...miejah nk ucapkan SALAM RAMADHAN untuk korang semua...smoge RAMADHAN kali ini
memberi 1001 RAHMAT kepada kita...:) smoge LAILATUL QADAR itu dpt dikecapi...aminn..:)

Beralih kepada tajuk entry kali ni...ROKOK..oyehhh ewwwwww....dislike 100000000++..
TOLONG LAAAAAA JGN MEROKOK wahai lelaki2 speselnyedi luar sane...pompuan pon same...
tolong!tolong!tolong! BERHENTI MEROKOK ok!!

Berapa kali nk ckp,nk wat kempen itu ini pasal rokok ni haaa???haaiissshh...tu pon x phm bahase lg kn 
korang ni...nk ckp bhse UGANDA ru phm??{ceeittt!sadiS]

*TGK TU...SAPE MEROKOK  TAK KIYUT OK!SAPE NAK NGORAT NT??JD BUJANG TERLAJAK LAA*

*ADEhhh...sampai skrg aku x phm..Gomen dok sungguh2 kempen itu ini,tapi AKTIVITI JUAL BELI ROKOK STILL DIJALANKAN GAK..Huh*
Statistik terkini menunjukkan bahawa lebih kurang 5 juta penduduk Malaysia merokok dan angka ini meningkat setiap tahun. Daripada jumlah tersebut hampir 50 peratus adalah lelaki dewasa. Perangkaan mengikut kaum menunjukkan bahawa 35 peratus daripada  perokok lelaki adalah Melayu,  berbanding  kaum Cina 23 peratus dan kaum India 20 peratus. Lebih buruk lagi kebanyakan daripada mereka merupakan penduduk luar bandar yang terdiri daripada mereka yang berpendapatan rendah.
Turut membimbangkan ialah bilangan perokok wanita Malaysia juga didapati meningkat dengan kadar peningkatan agak mendadak terutamanya di kalangan gadis remaja. Penyelidikan bersama yang telah dilakukan oleh Kementerian Kesihatan dan Universiti Islam Antarabangsa mendapati kadar merokok bagi remaja perempuan melonjak hampir dua kali ganda daripada 4.8 peratus kepada 8 peratus dalam tempoh kajian selama tiga tahun iaitu dari 1996 hingga 1999. (kopipes ok!!)

KORANG TAW TAK APA YG KORANG DOK **MAKAN** DGN ROKOK NI???
*SEE!!!SEGALA MOYANG,ATUK,BAPAK,MAK,ABG,KAKAK,ADIK RACUN SUME ADE-CUKUP 1 GENERASI*
NAK LAGI MEROKOK?????SESUNGGUHNYA BUNUH DIRI ITU BERDOSA BESAR....
x ciom syurga ko taw x??????nak???? (nasihat yg same utk si kaki REmpit kat luar sane tu)
*innalillahwa inna ilaahi raajiuun..*
Sesiapa yang menjatuhkan dirinya dari puncak bukit kerana membunuh diri, maka dia akan berulangkali jatuh ke dalam api neraka selama-lamanya, sesiapa yang meneguk racun kerana membunuh dirinya, maka racun itu akan berada di tangannya dan dia akan meneguknya berulangkali di dalam neraka selama-lamanya, sesiapa yang membunuh dirinya dengan menggunakan besi, maka besi itu akan berada di tangannya dan dia akan memukul kepalanya dangan besi itu berulangkali di dalam neraka selama-lamanya (riwayat Muslim, 1:104; al-Darimi, 2:112 dan Ahmad, 4:33,34).

TAK PUAS HATI LAGI EYE???MEH TENGOK  *cute cupcake ni lak*
*TEGAR PUNYE PEROKOK*

*EMMMMMM*


*kanser paru-paru yg biasenye disebabkn oleh  ROKOK yg JAHAT tu*
Banyak lagi gambar nk upload psl *cute cupcake* ni..tapi aku sendiri tak larat nak dok usha..
[NGERI WEYYYHHHH] 

Sebagai seorang islam,,lagi-lagi dalam bulan RAMADHAN ni....BERHENTI MEROKOK OK..
jangan dalam bulan pose jew korang stop...stop selama-lamanye..kew korang nk diri korang yang nk di "stopkan" selama-lamanya??

*KAN DA CAKAP ROKOK TU HARAM...ce tgk ni..HUKUM ROKOK*


<<<<<<<Kesimpulannya...ROKOK tu tak best,tak cantik,tak encem..n x kiyut ok!! tata..cherio....=)












No comments:

Post a Comment