Tuesday, August 9, 2011

TERBARU PASAL GOOGLE LAGI


Terbaru beberapa info tambahan telah dikeluarkan berhubung dengan Vote Google Israel - Palestine yang tersebar baru-baru ini. Ini merupakan satu perkongsian sahaja sekadar untuk memberitahu beberapa perkara penting yang perlu kita semua tahu. Info ini menyarankan untuk semua orang tidak lagi mengambil tahu dan seterusnya membuat undian tentang vote tersebut.

Berikut adalah jawapan kepada saranan tersebut.



Berhenti sebarkan mesej "Google sedang menjalankan vote sama ada ingin menamakan ISRAEL ataupun PALESTIN dalam peta Google Earth. Israel kini mendahului......"Ia adalah mesej berantai ok…
Undi korang walaupun sebanyak mana disana tak akan membantu sedikit pun rakyat Palestine dalam kesengsaraan malah menambahkan beban bagi mereka. Untuk pengetahuan korang, setiap page view laman web tersebut, sebanyak RM0.01 akan dibayar kepada Israel untuk iklan Google Ads mereka. Bayangkan kalau ada berjuta-juta pageview dan mungkin lebih dari itu. MasyAllah. Berapa banyak dah wang yang mereka perolehi. Dan tahukah anda wang itu digunakan untuk membeli senjata dan peluru2 yang membunuh saudara2 kita di Palestine? Kalau difikirkan logik, tak kan Google yang besar itu buat poll gunakan website free seperti ini kan? Dan saya ada buat sedikit Whois Lookup keatas laman web tersebut (cara untuk mendapatkan maklumat pemilik laman web tersebut). Ini hasil carian saya:http://www.whois.net/whois​/israel-vs-palestine.com. Tengok sahaja pada maklumat yang disertakan. Ada tertulis pemiliknya Google? Malah maklumat yang disertakan bukan maklumat yang benar..PALSU!!

P/S : Terpulang kat korang nak percaya kew tak..aku pon kopipes jew ni..kt GEMPAK.ORG…hehe…J


Setakat ni jew la aku dapat share ngan korang..tata sume..cherio!!!=)

No comments:

Post a Comment