Monday, July 30, 2012

KAWAN 5 SC 1 SAYA

Assalamualaikum & Salam Sejahtera
(Sesekali Formal)

Untuk entry kali ni..jom kita back to school,yeah!! Bercerita tentang teman-teman seperjuangan aku time sekolah dulu
FORM 5-CLASS 5SC1-2007-SMK KHIR JOHARI TETAP DI HATI ^_^
***Rindu***
Ok,Teruskan membaca ye kawan-kawan,jangan bosan-bosan k,haha..Any comment,inbox aku kat muka buku..huhu
LET'S START!!

Normah Bt Selamat
Yang ni nama sebenar dia normah bt selamat dan nama glamour yang mereka panggil pun NORMAH..hehe..yela fullnama simple..(macam nama aku juga)don’t worry..SIMPLE IS NICE..^_^ Al-kisah tentang normah ni..beliau ni kalau org tak kenal dia lagi.. First impression kita tgk si normah ni..muka dia alim..penuh dgn nur..suci dan mulus je tengok..hehe..betul tak tipu..^^Tapi mmg dia alim pun aku rase..(rase-rase aku je la) ngeh2  dulu time sekolah..normah ni adalah salah seorang pengawas sekolah yg berwibawa di SMK kHir Johari tu taw..lagi satu dia ni pandai math tau..mmg disayangi dgn cikgu math kitorang..especially cikgu mazwin..hehe..sihat cikgu?? Now,beliau study kat UMT tak silap…heee..nanti aku check kt fb die eh..Ok..sekian.. J



     Nusaibah bt Ghazali

Nak Taw pasal minah yang tengah dok seronok mkn mee  ni?? :D haa..dia ni la kawan aku dari sekolah rendah sampai sekolah menengah…tak silap aku dari darjah satu(kanak-kanak hingusan) hingga form 5(anggun dan mempesona) kami berada dalam 1 kelas yang sama..ye betul,tak tipu ok!!kan sebah kan??:D Die ni anak cikgu..mak ayah dia, dua-dua cikgu..apa khabar cikgu atikah??mak dia pernah ajar aku taw.. J Saibah ni pun pandai math n add math mcm normah tu..diorang ni dulu time kat kelas 5sc1 duk satu grup…seingat aku la kan..geng diorang ni…sebah,normah,ain,Diana,mira,hana & atiqah..(aku takde..haha) Now,saibah ni study kat UMP –Chemical engineering tu… ok..sekian.. J


    
  Fatin Nor atiqah

Tengok  photo dia ni??lawa,comel,gojes kan kawan-kawan?? Hehe..ye..beliau sangat kiut-miut orangnye..mesti ramai peminat kan??haha ..Ok..al-kisah tentang tiqah ni..kami berada dalam satu kelas bermula form 4-form 5..sebelum ni kami berlainan kelas..;D Dia ni..dulu time sekolah selalu berkepit ..a.k.a BESTIES kepada Hana Marwan.Now, tak silap aku die ambil kos nursing..sesuai la dengan perwatakan die yg comey lotey ni kan..pesakit tengok pun terus sembuh…hee..ok,sekian.J


Hana Marwan

Haa..ini lah orang nya..besties kepada tiqah tu..dua-dua lawa kan ? J dia ni pun ambil nursing jugak..da bekerja da pun..sekarang bekerja di Johor tak silap..untung la korang…da keje..da kumpul duit banyak2..aku ni belaja pun tak abis-abis lagi..hehe..tak pe miejah..belajar itu SERONOK..hehe  yang penting nurse ni memang comey lotey ek sumua???hehe..ok..sekian J



 Nurul ain zubaidah bt mohd Khalid

Comelnya budak ni????agak-agak korang cam tak dia ni..kalau aku tak letak nama kat atas ni??Kenal kot kan…hehe..sori ain..photo ni je aku jumpa kat profile kau..hehe..comel kan??ececeh..suka la tu.. J 
Al-kisah pasal ain ni..dia ni time sekolah dulu sangat teror English..Ohh!My English..haha..student kesayangan Sir .Kuldip tau..mana tak nya..selalu skor A dalam Semua Ujian..kan Ain??hehe..Ain ni kalau pada pandangan aku orang nya sangat berkaliber..ada cita-cita dan penuh keyakinan ..ceceh..hehe..suka la tu.. J betul..tak tipu ok!!Now,Dia study di IPG tuanku Bainun..bakal cikgu taw..memang da sedia ada ciri-ciri cikgu ain tu.. hehe ok..sekian J


     Mira Nor Hidayu
Alhamdulillah…kawan aku yang sorang ni da bertunang akhirnya.Bulan 12 ni,tak silap ijab kabulnya…InsyaAllah..haa,Mira ni..yg selalu aku panggil ayu atau nama glamour die time sekolah dulu ayu pingu(jangan marah yu..hehe) atas faktor terlalu banyak mereka yang bernama AYU kat sekolah aku dulu juga adalah seorang nurse ok.Waah..banyak betul ex-classmate 5sc1 aku ni Nurse kan??elok la tu,kerja yang mulia taw. J Dulu time sekolah..dia ni adalah salah seorang pengawas yang berwibawa juga tau..lagi satu dia ni pandai masak..(sori yu..aku selalu stalk profile kau..yela..selalu sangat post photo lauk2 ko masak kan..kau pun aktif sgt bermuka buku haha) Tengok photo dia kat atas ni,sangat berseri-seri kan..maklum la jap lagi nk jadi isteri orang da..bahagia tengah berputik la tu..hehe ok la,sekian J


Diana
Em….kenapa photo dia sangat tirus????haa…ini bermakna..ini je yang aku mampu dapat untuk photo si Diana ni..cari kt profile muka buku dia..tak jumpe lorh..huhu Lagi satu aku tak ingat fullname kau la diana…sori sangat-sangat…heee Al-kisah tentang Diana ni..beliau adalah student yang sangat bijak di sekolah kami dulu taw..tapi dia ni pendiam & pemalu..berciri-ciri muslimah sejati ye..hehe..diana ni merupakan anak saudara cikgu Qaniah,warden asrama sekolah kami dulu yang juga merangkap cikgu geografi aku.Diana ni satu geng dengan sebah, ain, normah,mira,hana,tiqah time sekolah dulu.Yang menariknya,Diana juga adalah bakal guru,sama macam ain.Cikgu Diana & Cikgu ain..nanti tolong ajar anak saya ye..haha.. ok,Sekian.. J


     NOR IDAYU OSMAN
Haaa….kenal lagi tak awek kite yg semakin lawa ni?? ni NOR IDAYU OSMAN…kadang-kadang mereka panggil..AYU TINGGI..coz banyak sangat nama ayu kat Sekolah aku tu kan.. ;) Tapi mmg dia tinggi pun..boleh jadi model gitu..:D Al-kisah tentang ayu ni..Dulu time sekolah..kat kelas 5sc1 ..aku duduk sebelah dia..Aku suke berkawan dgn dia ni..sebab dia ni ada byk cerita..mcm2..so,mmg x berdiam mulut la kalau duk ngn dia…senang cerita kalau dok dengan dia..konfem tak bosan..(lagi-lagi aku ni jenis pendiam n sopan gitu kan..hahaha) Haa..lagi satu,,tulisan ayu ni lawa tau..bulat-bulat..senang  aku nk baca (maaf ye,,aku ade 4 mata..;D)Now,die study kat USM –Town planning tak silap…ok..sekian.. J

    
Siti Farhana  Bt Mohd Ramly
Ana,betul tak ejaan fullname kau ni??hee..sori..tak berapa ingat. :D Al-kisah pasal ana (nama glamour) ni..beliau adalah kawan sepermainan aku time sekolah dulu..(SEPERMAINAN TUU..HAHA) Masa dok kelas  5sc1 kami duk dekat-dekat juga..selalu jugak pergi rehat sama-sama..aku,ana,aini & fatin.. J Haa..ana ni semua dia pandai,belajar pandai,masak pandai,Menggatal pun pandai..(just joke..haha) Kaki merepek ana ni….bijak kau bab merepek kan ana??haha Now,dia  study di UiTM Shah Alam-Chemical engineering tu..sama kos mcm sebah..Yang aku geram sangat pasal ana ni..time kitorng baraan raya tiap tahun..selalu je tak dapat join..huhu..Ok, Sekian. J


    Nooraini Bt Abd Samad
Tengok photo ni??lawa orang nye kan??haha betul aini..aku tak tipu..IKHLAS TAPI JAUH.. haha..Al-kisah pasal aini ni…dia ni BAIK orang nye..ada ciri-ciri KEIBUAN yang menyerlah gitu..hehe pandai masak jugak..so,sapa-sapa kaum adam kat luar tu yang sedang mencari calon tu boleh isi borang..(just joke..haha) dia ni pun kawan sepermainan aku juga..selalu naik bas tambang sama-sama dulu.Aini ni selalu kitorang anggap budak yg lemah –lembut gitu..ececeh..lembut bagaikan sutera ke??haha…Now,dia study di USM,Penang sama dengan Nor idayu osman tapi kos yang berbeza..apa ke kos nya..tak silap..emmmm sains kaji-kaji pasal manusia..hahaha ok,Sekian J



 Masitah bt Md salleh
Tengok photo ni??wahwahwahwah kau eta..pose jelling-jeling Nampak??haha..ni la kawan aku yang sama-sama melanjutkan pelajaran di UiTM Seri Iskandar  yang sangat “DiHATI” tu..haha..dari zaman diploma hinggalah zaman degree sekarang ni. Dulu time diploma selalu la keluar lepak,makan-makan dengan dia ni.Tapi,sejak degree ni jarang sangat jumpe..DEGREE BUSY weyyyh!!! SANGAT!!! Yela..kitorang pun da duk luar masing-masing(menyewa eh kawan-kawan) aku je menyewa..dia tak,dok umah abang dia. Dulu,time sekolah,dia ni aktif berkawad PBSM sampai peringkat negeri taw.Dia ni time sekolah dulu duduk asrama.Senang,takyah tunggu bas sekolah lama-lama macam aku. Now,mcm aku gtaw kat atas ni la..dia study kt UiTM Seri Iskandar-Office Managament. Ok,Sekian … J
        

Fatin Zahidah Abdul Aziz
Haaa…nilah dia minah pot pet pot pet kat sekolah dan juga di kelas aku dulu.Mulut dia macam murai tercabut ekor..haha kalau ada dia,riuh SEKAMPUNG..hehe..tapi,sebenarnya dia nilah yang membuat kami semua gelak ketawa dan meriah,kalau takde dia..alamat senyap la kami.hehe..tapi ok hape..asalkan yang die pot pet2 tu berisi semuanya.. J Dulu time sekolah,fatin ni merupakan komander PBSM terhebat sekolah kami. Jangan main-main..badan kurus,rupa-rupanya komander tu.HAHAHa entah la dia ni..dari dulu sampai sekarang badan dia rupe tu je la. Tak gemok-gemok..dan lagi satu dia ni TINGGI MENGGALAH..untung la..So,bila sembang dgn dia mase berdiri kena dongak sikit..lagi-lagi dgn aku yg rendah & comey lote ni…haha ..the most important,she is the best student 2007 kat sekolah aku dulu..Hebat kau fatin.. J Emm..haa tengok photo dia tu??dia tengah cedok sampah tak silap..haha bidang dia sekarang ye kawan-kawan.Now,dia study di UPM –kos Biologi..ok,Sekian J


   Syikin Selamat
Berdasarkan photo yang aku cilok(mintak HALAL ye)dari muka buku dia,ternyata kini beliau sangat cantik OK!tak banyak sangat aku tahu pasal dia ni.Tapi,dia ni jugak adalah kawan aku dari sekolah rendah.Ada yang sama kelas & tak sama kelas.Lagi satu berdasarkan info yang aku dapat dari Profile muka buku dia..beliau sekarang suda bekerja,suda banyak duit.Yang paling Best baru balik dari jepun tu.. syoknye..bila la aku dapat terbang ke jepun pula kan..Ok, Sekian J


      Lily
Lily?Bunga lily?Ye beliau secantik bunga lily..hehe  makin lawa dan anggun kawan-kawan gegurl aku sekarang ni kan.Dia ni time sekolah dulu rapat dengan syikin selamat. Kitorang same kelas time 5sc1 dulu. Tak banyak sangat yang aku taw pasal dia ni…sori lily..kau sangat comel…hehe…Ok,sekian .. J


  Noor zamriyati
Hai yati.. J Al-kisah tentang yati ni..dia ni seorang student yang sangat pendiam.Selalu rapat dengan Faizma time sekolah dulu.They are Besties..HEHE Sori yati…coz aku pun tak berapa tau pasal dia sangat..maaf ye..padahal rumah kitorang dekat je..dia duk parit 15,aku parit 13,Tapi aku ni kan anak kampung,,baik,tak keluar rumah..keluar pun dengan family je..hahaha (KONON) cakap je kau tak reti bawa motor miejah oiii..haha Ok,sekian .. J

  Faizma the jozannerz
Waah…nama..hehe..nama muka buku dia je tu.Bukan ape,berdasarkan aktiviti aku stalk profile orang..profile die penuh dengan photo-photo JOZAN taw..kipas susah mati JOZAN si faizma ni.hehe..betulkan faizma?? Dulu time sekolah ,faizma ni pun pandai,aku suke tengok ayat English dia.yelaa aku ni kan kena tengok rancangan TV kanak-kanak kat Astro tu ..Ohh!!My English tu berulang-ulang kali .. “aku ni kan Bijak sangat English ni..” ye miejah..kau mmg BIJAK. Satu DOA tu..mesti la nak doa elok-elok kan..  J Setahu aku faizma ni study kat Politeknik Ungku Omar.Tapi sekarang da abis kot..ok,Sekian J


      Seah Meh chi (miki), Vicky Vyuki , EE Ling dan LEE MOI LA
Pasal apa ada 4 nama ni??sebab…ini la EMPAT orang amoi kelas 5 sc 1 aku dulu..Mereka ni sangat bijak math & add math..especially ee ling..teror maa..amoi-amoi ni semua hen ke’ai he piaoliang ma.. J Tapi ,berdasarkan aktiviti stalk profile mereka..miki rupanya da kawin ma…Miki jiehun le..Congrats miki J You look so gorgeous!!!Pasal Vicky Vyuki pula,tak berapa tahu pasal dia..tapi berdasarkan profile dia..now,study PRE-U di TARC. Alamak,aku tertinggal lee moi la meh.Tapi aku xde gambar dia meyh. Sorry,ahmoi cantik.. :) The most important,rambut mereka sangat lawa dan lurus!! Sebab apa nama diorang aku sekali kan??bukan pilih kasih,tapi tak berapa nak dapat info pasal diorang ni…I’m sorry..>_< But,U all still I remember…^^ ok, SEkian..  J


  Danusia
The only Indian Girl dalam kelas 5sc1 kami.Danusia ni student yang sangat bijak. Dari sekolah rendah hingga sekolah menengah,UPSR,PMR, & SPM result dia nak gempak je semua.Straight A je semua.Inteliigent..!! J Dia ni pun dari sekolah rendah sampai lah sekolah menengah satu sekolah dengan aku.Memang tak dinafikan kebijaksanan beliau memang terkenal di kalangan guru-guru kami.Now,berdasarkan aktiviti stalk profile orang,now,she’s in Rusia.Ambil medic perhaps.Long time not see..Sori..Ok,Sekian .. J


      Izzat Imel Arobi
Haaa…tu dia…tengok photo pun korang da tahu dia budak paling poyo kan?kan izat kan? HAHA  Nama bapa dia unik kan?hee..Al-kisah pasal si izat ni..dia merupakan budak laki kelas aku paling TINGGI kat kelas aku dulu.Kalau digandingkan dengan fatin..maybe ketinggian diorang ni lebih kurang sama kot.(entah,aku tak ukur tinggi orang ni..aku ukur bahan je..huhu).Nama Glamour si Izat ni si tonggek..waahh..famous kot dia kat sekolah ni..sapa tak kenal budak nakal ni??? SATU sekolah kenal.Dia ni pun dari sekolah rendah(kanak-kanak hingusan) sampai sekolah menengah (ayu & anggun mempesona) sama sekolah dgn aku. Dia ni pun tak kurang bijak nya,English2 bagi la kat dia. Tapi,dia ni..aku tahu,banyak network..bak kata orang mesra alam.Senior,junior,makcik kantin,makcik tukang sapu,tukang kebun sekolah pun kenal dia.Tak famous ke tu???haha. Now,dia study kat UPM sama tempat dgn Fatin –em…Kos Pertanian kot…tak ingat..huhu..ok,sekian. J

     
Nor Azwan Bin Amat Kaulan

Hai wan… J Ce teka laki ke perempuan??haha..dia lelaki ok..nampak tak  “bin” tu..hishh korang ni.Photo dia pun lelaki tulen kan?kan?kan?kan?Nama kau sangat JAWA,hidup JAWA!!! Haha...Al-kisah pasal si wan ni,beliau merupakan budak lelaki kelas 5cc1 aku yang paling rendang..(Maaf wan..ampun byk2) Tapi,dia selalu kata rendang-rendang pun comel…buweeekkk!!!muntah warna-warni aku wan.Haha..Tapi,jangan main-main,best student 2007 sekolah aku si wan ni tau.Lagi satu yang menarik pasal dia ni,Semua persatuan,kelab kat sekolah dia conquer jadi PENGERUSI.. “Gipang”la kau wan..haha..Ni bermaksud semua cikgu mmg percaya sepenuhnya kat si wan ni.. J Tak gipang apanya…Ketua kelas 5sc1 pun dia rembat..tak kasi chance pada yang lain..haha Asalkan dpt jalankan tanggungjawab sepenuhnya takpe lah.huhu Wan..walaupun kau katang,asal kau rendang?? (Lariiii!!) Rendang-rendang pun Hero Pujaan Malaya perhaps si wan ni…hehe. Salah seorang admirer dia ialah Fatin kipas susah mati si wan ni tau..haha.Kau ingat lagi Fatin dulu-dulu time sekolah??hehe..kelakar .. :) Now, dia study di UiTM Arau-Mathematic Management (Geng Otak Kiri ) Ok,sekian.. J


   Zulkifli
Zulkifli a.k.a joey nama glamour beliau.Beliau ni pun sama rendang dan konon comel serupa dgn si wan tu. Takpe..orang kata lelaki rendang-rendang MURAH REZEKI..  J Aku nak cite pasal apa ek si joey ni..em..Al kisah pasal si Joey ni,beliau ni pada pandangan aku em Baik jugak orangnya..(Ayat kau skema miejah) kot. Bukan apa,dulu time sekolah aku ni jarang-jarang sembang dgn budak-budak lelaki ni..hiiii..anggun mempesona kan??haktuiihh!! Macam aku taktau dak2 laki pakat dok ngata aku sombong kan??ADA AKU KISAH??buu…BERDIAM DIRI LEBIH BAIK dari terlalu banyak berkata-kata.Si joey ni,setahu aku dia study di Politeknik Tg.Malim,sekarang  ni tak tau la da habis study ke belum.Joey ni jugak merupakan sepupu kepada ili balqis kawan sekolah rendah aku dulu..The most important,budak lelaki melayu kelas aku dulu Cuma  EMPAT (4) orang je ok!!!!!! Pupus suda…Ok,Sekian. J


    Muhammad Najmi Nor
Najmi..aku ada gambar ni..kau tau..aku jumpa dalam est.my tahun bila tah,dalam ruang perkenalan.haha..Innocent sangat muka kau.Terus aku snap,mintak halal aku letak dalam blog aku ni.Al-kisah pasal si Najmi ni pulak,dia ni dulu sekolah kat Johor then form 4 pindah  K-jo.Sekelas la dengan kami semua ni dalam 5sc1.Si Najmi ni aku tengok macam skema tapi tak skema...kau cover-cover eh najmi??huhu Dia ni kawan yang suka bertanya(tentang pelajaran),tapi apa yang dia tanya aku tak dapat jawab..haha..Selalu hantar sms ucapan hari raya ,ucapan pose dll..kiranya dia ingat lagi la kat aku..kan najmi??haha tapi aku x pernah reply pulak..sori,tak suka main SMS..heee Now,dia study di UMK ambil kos….emm….kos..kau amik kos ape najmi???heee…kau da deactivate fb or da BlOCK aku?? Ok,Sekian..  J




 GOBI Nath,Sriniwas Rao,Surendra Rao & Shangkar
I’m sorry again >_< nama korang pun aku sekali kan jugak. Sorry ya!! Less info lorh! Mereka ni lah 4 hero Hindustan kelas aku..hehe..Tgk photo-photo mereka ni..sumua hot2 lah..haha. Maklum la..setelah 5 tahun berlalu,pantai pun berubah,apatah lagi manusia kan.Aku cerita semua sekali ye .Pasal si seri ni..beliau merupakan seorang pengawas sekolah, dan student yang sangat bijak dalam kelas 5sc1.Result SPM dia pun superb.. ;) Gobi nath ,sri n surend tak silap aku satu sekolah dgn aku dari sekolah rendah sampai sekolah menengah.Ada sama kelas & tak sama kelas.Actually, Yang sama kelasnya time Form5 - 5sc1..huhu Si shangkar pula tak sama sekolah rendah dengan aku.Tak banyak info yang boleh aku ceritakan pasal hero-hero Hindustan kelas 5sc1 aku ni..I’m sorry..Yang penting mereka semua ni tak silap aku still study. Ok,sekian J

Ok,kawan-kawan..setakat ni sahaja coretan yang aku mampu taip untuk korang semua. Mintak halal la ye photo-photo yang aku ambil dari profile korang semua.Mana-mana photo yang tak berapa clear,blur-blur maaf ye..coz itu je photo yang aku mampu dapat untuk korang. J

Hopefully,korang semua berjaya dalam bidang masing-masing.. ^_^
P/s : If tak suka,photo korang ada kat entry ni,inform aku,nanti aku remove ok.. J

KEEP IN TOUCH YA!!
-LUNATIC SCIENCE-
|p/s ; New update|
Tata..cherio..  J


Tuesday, July 17, 2012

SEUNTAI KATA UNTUK DIRASA

Seuntai kata SATU



Seuntai kata DUA


p/s : Kalau nk copy..add fb  Mie Jah k..^_^
Tata...cherio...^^


Friday, July 6, 2012

MEMBERI DAN MENERIMA

Assalamualaikum semua...;)

Apa yang dikatakan memberi dan menerima?
Kedua-duanya perlukan keikhlasan yang tulus....^^

ye...betul...IKHLAS tu penting....!!

Jangan pula kerna terpaksa memberi dan menerima...
Contohnya,beri derma pada anak yatim..teragak2 untuk memberi sumbangan...
"emmm..brp rgt aku nk bg ni??" selalu dipersoalkan..jgn berkira...memberi la seikhlasnya....^_^
Setiap apa yang kite beri.....jangan pula diharapkan balasannya....
Pahala yg diperoleh lebih bernilai...^^

Sama juga ceritanya..dgn memberi dan menerima CINTA..
Memberi tanpa megharap balasan...menerima dgn seadanya....

" SUKA TIDAK SEMESTINYA CINTA,
"CINTA TAK SEMESTINYA ADA JODOH,
"ADA JODOH TAK KEMANA...." ^_^


ok..tata sume..cherio...=)
p/s: Tangan yang memberi lebih baik daripada tangan yg menerima...=)